କ୍ରୋଧ ହେବାର ଅନେକ କାରଣ ଥାଇପାରେ। ଆର୍ଥିକ ପ୍ରତିବନ୍ଧକ, କାରବାରରେ ଠକେଇ, ପାରିବାରିକ ବିବାଦ, ଜମି ବିବାଦ, ଅଫିସରେ କାର୍ୟ୍ୟ ଚାପ, ଟେନସନ ଭଳି ଅନେକ କାରଣ ଅଛି। କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣିଛନ୍ତି କି କିଛି ଖାଦ୍ୟ ମଧ୍ୟ କ୍ରୋଧର କାରଣ ହୋଇପାରେ । ତଥାପି, ଆଜି ଆମେ କିଛି ଖାଦ୍ୟ ବିଷୟରେ ସୂଚନା ଦେଉଛୁ ଯାହା ଆପଣଙ୍କୁ କ୍ରୋଧିତ କରେ। ଏଗୁଡ଼ିକ ହେଉଛି ଖାଦ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀ ଯାହାକୁ ଆମେ ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ ଖାଇଥାଉ। ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ସେହି ଖାଦ୍ୟ ବିଷୟରେ ଜାଣିବା ଯାହା ଆପଣଙ୍କୁ କ୍ରୋଧିତ କରିପାରେ ।
ଟମାଟୋ:
ଟମାଟୋ ଏକ ଭଲ ଖାଦ୍ୟ, କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଉତ୍ତାପ ବଢିଥାଏ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଆମେ କ୍ରୋଧିତ ହୋଇଥାଉ। ଆୟୁର୍ବେଦରେ ଗରମ ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରାୟତଃ କ୍ରୋଧ ସହିତ ଜଡିତ ହୋଇଥାଏ। ତଥାପି, ଏହାର ଅର୍ଥ ନୁହେଁ ଯେ ଆପଣ ଟମାଟୋ ଖାଇବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରହିବା ଉଚିତ୍।
ବାଇଗଣ:
ବାଇଗଣ ଖାଇବା ମଧ୍ୟ ଆପଣଙ୍କୁ କ୍ରୋଧିତ କରେ। ଯେହେତୁ ବାଇଗଣରେ ଅମ୍ଳତା ଅଧିକ, ଏହା କ୍ରୋଧ କିମ୍ବା ନିରାଶାର ଭାବନା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଯଦି ଆପଣ ଅନୁଭବ କରୁଛନ୍ତି ଯେ, ବାଇଗଣ ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କୁ ବାରମ୍ବାର କ୍ରୋଧିତ କରେ। ତେଣୁ ଏହାର ବ୍ୟବହାର ହ୍ରାସ କରନ୍ତୁ।
ଫୁଲକୋବି:
ବ୍ରୋକୋଲି ବା ଫୁଲକୋବି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରରେ ଅତ୍ୟଧିକ ବାୟୁର ବିକାଶ ହୋଇପାରେ। ଏହାଦ୍ୱାରା ଗ୍ୟାସ୍ ଏବଂ ଫୁଲିବା ହୋଇପାରେ। ତେଣୁ ଯଦି ଆପଣ ଫୁଲକୋବି କିମ୍ବା ବ୍ରୋକୋଲି ଖାଆନ୍ତି ତେବେ ଆପଣ କ୍ରୋଧିତ ହୋଇପାରନ୍ତି।
ଶୁଖିଲା ଫଳ ଏବଂ ଚିପ୍ସ:
ଆମ ଶରୀରର ସାମଗ୍ରିକ ବିକାଶ ପାଇଁ ଶୁଖିଲା ଫଳ ଜରୁରୀ। ସେମାନଙ୍କର ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକାର ଅଛି। କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଶୁଖିଲା ଫଳ କ୍ରୋଧର କାରଣ ହୋଇପାରେ। ଅନ୍ୟ ପଟେ ଚିପ୍ସ ମଧ୍ୟ ଆମର କ୍ରୋଧର କାରଣ ଅଟେ। ତେଣୁ ଯଦି ଆପଣ କ୍ରୋଧିତ ହୁଅନ୍ତି ତେବେ ଶୁଖିଲା ଫଳ ଖାଇବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ।
ଦୁଗ୍ଧ ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟ:
ଦୁଗ୍ଧ, ଛେନା, ପନିର୍, କ୍ଷୀର କ୍ଷୀର ଇତ୍ୟାଦି ଅନେକ ଲୋକଙ୍କ ମସ୍ତିଷ୍କରେ ଚିଡିଚିଡ଼ାପଣ ଏବଂ ଉତ୍ତେଜନା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ । କିନ୍ତୁ ଏଥିରେ ଯଦି, ମସଲାଯୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟ ଯେପରିକି କଳା ଲଙ୍କା, ଅଦା ଇତ୍ୟାଦି ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରି ଏହାକୁ ହ୍ରାସ କରାଯାଇପାରେ।
Sign in
Sign in
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.